De werkwijze van de integrale therapeut

 

Tijdens de eerste sessie, legt Herma haar helderziende, en Energetisch gewaarwordingen uit, een verdiepingen, een emotie. Eerste consult  is een belangrijk deel van de sessie, bestaat uit het verschaffen van informatie over de werkwijze binnen La Lanchs & Welzijnsgevoel  en over Holistische integraal - energetisch in het algemeen.

Omdat er geen vastomlijnde behandelmethode binnen welzijnsgevoel bestaat, heeft Herma haar eigen werkwijze. Wel zijn er enkele facetten van het energetisch die ze bijna hetzelfde uitvoert. Zo wordt de energie die de cliënt ontvangt altijd via de vingers of  handen overgebracht, vroeger noemde met dat “handoplegging”.

 Herma vraagt vaak aan de de cliënt om de schoenen uit te doen, zodat de cliënt ontspannend kan liggen op salonstoel,

andere personen zitten liever op een gewone stoel.

 

Sommige cliënten ervaren tijdens het consult een fysieke en/of ontspannende  gevoel. Deze sensatie verschillen per persoon en per sessie, volgens Herma heeft het  vaak een bepaalde oorsprong en betekenis.

Hoe is Welzijnsgevoel ontstaan?

Met een stel vriendinnen hebben we samen in een beautysalon gestart en wat verschillende cursussen gedaan om meer kennis te vergaren. 2 zijn er verhuist, Herma wilde haar doel verder gaan.

Kristal aroma massage, wat een bijzonder techniek , alleen zoals dat ik had geleerd op de natuurgeneeskunde opleiding kon ik niet mee uit de voeten.

Uiteindelijk na de certificaten mijn eigen draai hieraan gegeven.

Een volledige lichaams- gezichtsmassage met warme kristallen en etherische oliën.

Maak zelf de keuze om te kiezen welke kristallen  word gekozen op uw huid, welke kristallen ik kan gebruiken voor deze behandeling. De etherische oliën en/of Bach bloesem en kristallen worden op elkaar afgestemd  op de persoonlijke massage. Na deze massage voel u heerlijk ontspannen en u ruikt lekker naar de gebruikte oliën.

Voor iedere "cliënt" wordt de massage olie indien gewenst in gezamenlijk overleg samengesteld. In de meeste gevallen maak ik twee mengsels, één voor het lichaam en één voor het gezicht.

Alle etherische oliën en basis oliën die gebruikt worden zijn van een goede biologische kwaliteit.

Ook is het mogelijk om deze massage uit te breiden met een aromatische gezichtsbehandeling.

Ethiek en hygiëne staan hoog in het vaandel, ik verwacht ook altijd dat men voordien gedoucht heeft. en deze voorwaarden ook handhaaft ;-)

Fysieke klachten

Fysieke klachten voorkomen en/of verlicht, eventueel in combinatie met een energetisch triggerpoint behandeling,

De oorzaak hiervan wordt veelal gezocht in de energie die door het lichaam stroomt en het evenwicht hersteld. Warmte, die vaak uit de handen van Herma gevoeld wordt, zou duiden op ontspanning en opheffing van verkramping en blokkades. Kou wordt gezien als het gevolg van een belemmerde bloedsomloop die voortkomt uit spanning of stress.

Wanneer er bepaalde delen van het lichaam gaan tintelen, pijnpunten, verkramping, ontspanning  als gevolg van blokkades opgeheven worden. Vergeten of verdrongen emoties komen vrij, gesprekken ontstaan dor knelpunten benoemen, weggedrongen trauma’s.

Meest gestelde vragen

Hoe vaak moet ik komen voor behandeling.

Het aantal behandelingen ligt dikwijls aan voor welke klacht of hulpvraag u komt, advies is altijd 5x per therapie. doorsnee is dat na vier behandelingen uw klacht in een verminderde fase is of er is een duidelijke verbetering vast te stellen.

Wanneer heeft het effect.

het verschilt nog al, soms is dat na de eerste behandeling al het geval en soms duurt het traject wat langer. Mocht er geen verbetering optreden dan kunnen we in overleg  andere mogelijkheden voorstellen.

Hoe ga je te werk

 In mijn werkwijze ga ik ervan uit dat jij als persoon met een hoofd vol gedachten en indrukken en een lijf met gevoelens en emoties, spanningen hebt. Diep van binnen zitten er blokkades in spieren, zenuwbanen, knooppunten en of verstoppingen in bloedvaten naar je organen Die blokkades hef ik op. Soms is er al een blijvende beschadiging ontstaan, waar ik alleen een ondersteuning voor kan bieden.

Hoe voel jij waar ik last heb

Ik neem waar door helder weten en helder voelen wat er in je lichaam omgaat en welke klachten er daar door zijn  ontstaan.

 

Kun je ook met mijn overleden familielid praten.

Ja dat kan ik. Communiceren met overleden is een aparte taal, het is geen aardse taal. De boodschappen komen binnen als beelden, horen, voelen, proeven, smaak  en -of ruiken

 

Kun je toekomst voorspellen.

persoonlijk ben ik niet zo happig om de toekomst voorspellen, omdat u dan vergeet in het hedendaagse te leven en te ondernemen wat nog op komst is. Ik kan je wel richtlijnen geven bijvoorbeeld bij veranderen van baan, verhuizen of je coachen naar je eigen ontwikkeling ten overstaande van uw eigen leven.

 

behandel jij ook dieren?

Ja. er is weinig verschil van behandeling van mens en dier, alleen een mens kan vertellen welke klachten er zijn. De communicatie  over het behandelen van een dier zoals hond, kat of paard gaat via de verzorger. Ik ontvang ook antwoorden van het dier zelf. Aan de hand van deze gegevens behandel ik de klacht.

Jouw vragen

Hoe lang duurt een sessie?

De therapie is sterk ondergeschikt van zowel de klacht, als van de cliënt, afgestemd op jouw persoonlijke en behoeftes specifieke.

De duur van een sessie is van 30 min tot 1 uur. Hoeveel benodigde sessies voor u geschikt is, is vaak moeilijk vast te stellen. Wij starten met een basis tarief vanaf  €40 - via een telefonische gesprek kunnen wij u meer uit leggen over een energetisch consult.

We hebben maar één brein, het enterische zenuwstelsel wordt vaak als tweede brein beschouwt. Diverse prikkels die ook binnen komen via ons autonoom en somatisch zenuwstelsel

U kunt bij ons pinnen, via betaalverzoek.